Om ReAct!

ReAct! är ett performancekompani med Stockholm som geografisk bas, och vårt mål är att nå ut till allmänheten genom att göra föreställningar i och för allmänna utrymmen, och därigenom göra vår konst tillgänglig för en ny publik. Dans, rörelse, teater och cirkus kan ses som våra huvudsakliga konstnärliga verktyg, men vi stannar inte där utan involverar även andra konstformer.

Photo from King of the JungleReAct! är ett interkulturellt kompani med medlemmar från Sverige, Finland, Frankrike och Portugal.

Det ReAct! – Actions moving ser som sitt huvudsakliga uppdrag är att väcka frågor kring de regler som formar vårt beteende i allmänna utrymmen. Ambitionen är att skapa situationer som ger folk möjlighet och anledning att ifrågasätta begränsningarna i allmänna utrymmen där de vanligtvis bara uppträder som sig själva genom att följa alla regler, både skrivna och oskrivna. Vi vill att vårt arbete ska kunna fungera som en väg in till scen- och performancekonst för ny publik likaväl som det ska erbjuda en ny upplevelse för en erfaren publik.

Sedan ReAct! grundades 2011 har vi utvecklat och framfört Aktioner för allmänna utrymmen såsom bibliotek, torg, rulltrappor, foajéer och tunnelbanor och har haft föreställningar vid ett flertal festivaler och arrangemang, framförallt i Sverige men även i Frankrike, Finland, Danmark, Nederländerna och Portugal. Bland annat har vi uppträtt i: STOFF 2012 och 2015, Marguerite Duras-Biblioteket (Paris), Festival ET 20 L’ÉTÉ 2014 and 2016 (Paris), Flow festival 2015 (Helsinki), Aurillac 2016, Festival Mimos 2016 (Perigueux), Halmstad Internationella Gatuteaterfestivalen 2015, Passage festival 2017, Stockholms tunnelbana och Kulturhuset i Stockholm.

ReAct! stöds av DIS (Dans I Stockholms Stad och Län) och dess kreationer har fått stöd bland annat från Kulturbryggan, Konstnärsnämnden, PostkostkodLotteriets Kulturstiftelse och Stockholms Läns Landsting.