King of the Jungle – en Aktion på ett torg


Folk på stan. Människor i rörelse. Alltid påväg. I stora hjordar rör de sig genom den moderna storstadsdjungeln. En av de vanligast förekommande arterna är kontorsarbetarna, som lever den största delen av sina liv framför en dator, men oftast ser man dem stressandes till nästa möte, med portföljen i högsta hugg. Deras lätt framåtlutade hållning och målmedvetna gång utgör en syn som smälter väl in i storstaden.
Men med föreställningen King of the Jungle, kommer ReAct! få dem att sticka ut.

King of the Jungle är en gatushow där ReAct! leker med situationer, konventioner och bilder som är vanligt förekommande på ett torg och i en stad. Med hjälp av dessa bilder undersöker vi genom föreställningen hur vi kan skapa ovanliga och oväntade situationer och ReAktioner.

Genom fysiskt utforskande arbete och improvisation vrider och vänder vi på vår uppfattning av kontorsarbetaren, och ställer frågor så som:
Vem har egentligen makten över ditt liv? Du eller din dator? Du eller din chef?

Med hjälp av dans och akrobatik skapas tydliga, ofta humoristiska bilder som kan fungera som ett inlägg i en diskussion om materialism och vilken roll saker, objekt, prylar spelar i vårt vardagliga liv. Vad skulle hända om du förlorade din käraste ägodel? Vad vore du beredd att gå igenom för att återfå den?

Kontorsarbetarna. Du kommer att se dem under rusningstid, väntandes på tåget. Du kommer att se dem dricka sitt älskade kaffe, eller trycka i sig ett mellanmål mellan möten. Du kommer att se dem småspringa över torget, med ena ögat nervöst sneglande på klockan, alltid på väg.

Du kommer att se dem dansa…

react_king_of_the_jungle_03

”King of the Jungle” är en gatushow av och med ReAct! – Actions moving, i vilken vi också prövar gränserna för kommunikationen mellan publik och artist inom ramen för en gatuföreställning.

Om det finns möjlighet att anordna en workshop innan framträdandet kan föreställningen också inkludera en flashmob framförd av workshopdeltagarna. Under workshopen jobbar vi med dans, rörelse och sceniska uttryckssätt och lär ut det som deltagarna behöver kunna för att medverka i föreställningen.

Längd är cirka 25 minuter. Premiären ägde rum under Stockholm Fringe festival STOFF 2012 (Sverige)

Andra Aktioner