Keep it safe – En Crowd Control-Aktion

Keep it safe har fått stöd av Kulturrådet för att föreställningen kan spelas även under Corona.

Folk samlas vid startpunkten, spänningen stiger. Alla är här för att ha kul, alla är engagerade i en unik upplevelse. Ingen är ensam. En träffar sina vänner eller finner nya ansikten i vimlet – alla är redo att se något nytt. Det är en rörlig föreställning!

En rörlig föreställning, vad kan en förvänta sig? Vilka är reglerna? Är det säkert? Det som kunde vara ett totalt kaos ter sig som en välorganiserad koreografi.

Mitt bland publiken finns trygga öar av ordning och reda: personal med reflexvästar. Det är de som vet var allting ligger och när allting händer. De finns där för att hjälpa till även om de står på varandras axlar eller dansar som galningar. En gång reflexvästare, alltid en auktoritetens ledstjärna.

Tänk om de inte vet någonting? Tänk om de organiserade det som redan var organiserat och oorganiserade det oorganiserade.

Och kom ihåg: vad du än gör, rör INTE repet!

Genom dans, rörelse och manipulering av olika objekt skapar vi ny logik och nya rum. Vi flyttar oss från A till B och bjuder folk att följa med.

Vi leker med publikflödet och ställer frågor inte bara kring regler och sociala normer som finns i folkmassor utan även gällande gruppinflytande, individuella val samt ivern att ha kul.

I denna livliga plats, med bara våra kroppar, ett rep, en visselpipa och några trafikkoner, ämnar vi påverka rörelsen, känslorna och uppmärksamheten hos publiken.

Vad skulle hända med en föreställning om publiken tappade kontrollen?

“Keep it safe” är en interaktiv föreställning där vi leker med rörelsen och flödet av folkmängder och utforskar relationen mellan artisten och publiken. Vi vill bjuda in till interaktion i en dynamisk men trygg miljö.

“Keep it safe” är enkel att anpassa för väldigt olika omständigheter och utrymmen som till exempel en skolgård, gympasal, entréhall, sportfält, inomhus och utomhusområden. Föreställningen kan också anpassas till olika målgrupper.

Längd: cirka 35 minuter.

Andra Aktioner